Прес-центр20 березня 2022, 06:03

24 будинки зруйнували росіяни в Рубіжному та Сєвєродонецьку за минулу добу, врятовано сімох людей, – Сергій Гайдай

Загалом обстрілами російської армії протягом 19 березня в цих двох містах пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів.

І з них – 12 багатоквартирних та 12 приватних житлових будинків, заклад освіти в Рубіжному, складські, господарчі споруди, об’єкти інфраструктури, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай сьогодні зранку, 20 березня.

Під час обстрілів у Рубіжному загинуло три людини, з них двоє дітей, постраждало – двоє (одна  дитина).

«Наші рятувальники як заступили на службу 24 лютого зранку, так майже і не були вдома – до 19 потужних пожеж призвело російське вторгнення вчора на Луганщині. Врятовано сімох жителів області. Крім цього, співробітники ДСНС залишалися розбирати завали після гасіння, розвозили воду та продукти харчування населенню до бомбосховищ», – підкреслив Сергій Гайдай.

Він також зазначив, що зараз без газопостачання залишаються 23 населених пункти повністю та 7 частково, загалом близько 35 000 абонентів. Без електропостачання – 26 населених пунктів повністю, 12 частково. Без світла перебувають 98 364 споживачі, відключено 627 трансформаторних підстанцій.

Сергій Гайдай відзначив працівників Сєвєродонецької ТЕЦ та комунальників, які, незважаючи на обстріли, за цей місяць декілька разів лагодили пошкоджену мережу та повертали тепло у домівки містян.