Прес-центр11 квітня 2021, 08:04

26,5 тисяч саджанців сосни та 40 кг жолудів: Луганщина відновлює свої «зелені легені»

Луганщина долучилась до глобального екологічного проекту «Greening of the Planet» - «Озеленення Планети», місією якого є висадити мільйон дерев за добу у ста країнах світу. 

У нашій області акція почалася з висадки у сквері на площі Перемоги  30 саджанців сосни звичайної (Pinus sylvestris L.), отриманих від Львівської облдержадміністрації.

Деревця, вирощені у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, символізують 30 років незалежності України. Їх отримало кожне міністерство та усі обласні державні адміністрації України в рамках акції «Створюємо ліси разом!»

«Сподіваюсь, що усі саджанці приймуться і наповнять «зелені легені» Луганщини чистим повітрям», - прокоментувала подію заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Наразі в області триває кампанія з відновлення лісів. Почалася висадка дерев на ділянках, постраждалих внаслідок масштабних пожеж минулого року, які знищили близько 30 тисяч гектарів лісу та угідь.

Так, між Борівським та Осколонівкою співробітники Патрульної поліції спільно з небайдужими громадянами висадили понад 20 тисяч молодих саджанців сосни.

Ще 6,5 тисяч саджанців сосни та 40 кілограмів жолудів дубу для відновлення території заготовило Бобрівське лісництво. Разом із лісниками насадження відновлюють волонтери.

10 квітня висадку проводили на площі півтора гектара. Загалом у Бобрівському лісництві упродовж тижня планують засадити 4,5 тисячі гектарів.

Крім того, наступного тижня робитимуть підсаджування саджанців й там, де вони не прижилися з минулого разу. Це ще близько 50 гектарів.