Прес-центр24 березня 2017, 17:03

27 березня на Луганщині стартує І етап Міжобласного турніру «UNICEF Football Cup»

Підписано регламент І етапу (регіонального) Міжобласного турніру «UNICEF Football Cup».

Захід відбудеться під егідою Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Регламент підписано директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрієм Стецюком, начальником управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антоном Волоховим, начальником Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України Віктором Острєцовим та головою Луганської обласної Федерації футболу Віктором Безруком.

Міжобласний турнір проводитиметься в одній віковій групі серед дітей 2005 року народження. Участь у заході візьмуть команди 302 шкіл з 5 областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської.

На Луганщині у І етапі братимуть участь учні 59 загальноосвітніх шкіл. Обов’язковою умовою є те, що до складу команди (18 гравців) повинно входити не менше шести дівчат, з яких щонайменше три мають постійно перебувати на футбольному полі. Розпочнуться змагання вже з 27 березня.

Зазначимо, що подібні змагання відбудуться вперше. Основною метою турніру є залучення учнівської молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом, популяризації принципу рівності у спорті, незалежно ввід поглядів і статі, сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб – дітей.

Бажаємо нашим юним спортсменам вдалої участі у турніру!