Прес-центр29 червня 2021, 15:06

29 червня тестуванням з хімії розпочалася додаткова сесія ЗНО

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме до 14 липня 2021 року. Участь в ній беруть особи, які через об'єктивні причини не змогли пройти тестування під час основної сесії. Результати ЗНО будуть оголошені до 23 липня 2021 року.

В області функціонував один пункт проведення додаткової сесії ЗНО у місті Сєвєродонецьк, який було оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами для створення безпечних умов з безумовним дотриманням протиепідемічних вимог.

До проведення оцінювання залучено 8 педагогічних працівників, які пройшли навчання та інструктаж.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з хімії під час додаткової сесії зареєструвалось 7 учасників, з них 4 особи взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 57,1% від загальної кількості зареєстрованих.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Зовнішнє незалежне оцінювання з хімії розпочалось об 11.00. Відповідно до листа Українського центру оцінювання якості освіти від 29.06.2021 року № 02-20-13/1106 під час технологічної перерви проведення загального контролю із використанням спеціальних приладів (металодетекторів) не передбачено.

Тест складався із 52 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань учасник зможе набрати 74 тестових бали.

Нагадуємо, що 30 червня 2021 року в м. Сєвєродонецьк будуть функціонувати 4 пункти проведення ЄВІ. 

Для складання єдиного вступного іспиту зареєструвалося 916 учасників, які виявили бажання продовжити навчання в закладах вищої освіти для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста).

1 липня 2021 року продовжиться додаткова сесія ЗНО тестуванням з англійської мови, для участі в якому зареєструвалися 83 учасники.