Прес-центр29 cічня 2023, 16:01

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами

Це була битва за майбутнє України.

Завдяки підтримці німецьких та австро-угорських військ відповідно до Брестського договору 1 березня 1918 року українці звільнили від більшовиків Київ, а у квітні – майже всю Україну. У першій у XX столітті війні з російським агресором – радянською росією – перемогла Українська Народна Республіка.

На початку березня 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупантами, які наступали на Київ. Через 104 роки під Крутами наші війська зупинили наступ ворога, завдали йому болючих втрат, захистили місто Ніжин на Чернігівщині.

І тоді й тепер – ворог той самий. Після оборони Бахмача й бою під Крутами російські окупанти почали боятися українських оборонців. Так само під час після оборони Києва, Чернігова, Сум, Харкова й Маріуполя вже у цій війні російський агресор став боятися захисників України.

Сьогодні багато молодих патріотів зі зброєю в руках крок за кроком наближають нашу перемогу над нащадками російсько-більшовицького агресора. Тоді захисники української незалежності не змогли вистояти в боротьбі з переважними силами агресора. Сьогодні ми маємо завершити їхню справу!

Слава Україні! Героям Слава!