Прес-центр1 грудня 2016, 12:12

2 та 3 грудня прогнозується погіршення погодних умов

За інформацією Українського гідрометцентру протягом 2-3 грудня у зв’язку з переміщенням циклону з північного заходу на більшій частині території країни очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та пориви вітру до 17-22 м/с. Прогнозується, що приріст снігового покрову становитиме 15-20 см.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть призвести до людських жертв і матеріальних збитків, нагадуємо:

 - водіям утриматись від керування транспортними засобами, а у разі нагальної необхідності суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та порядку дій при ожеледиці;

- не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження і травмування особи;

- бути обережним під час пересування в ожеледицю. Слід користуватися взуттям із підошвою з мікропористої чи іншої м’якої основи та без високих підборів. Людям похилого віку та вагітним жінкам слід бути особливо обережними та не виходити на вулицю без супроводу. У разі травмування при падінні, слід невідкладно звернутися до лікаря в травмпункт.