Прес-центр12 червня 2019, 16:06

30 червня у районах та об’єднаних територіальних громадах області відбудуться місцеві вибори

Про це сьогодні нагадали під час наради з питань організації приймання виборчої документації та документів, пов’язаних з виборами до об’єднаних територіальних громад.

Так, 30 червня 2019 року, відповідно до Закону України «Про місцеві вибори», постанов Центральної виборчої комісій від 20.04.2019 №№ 846, 847, в 6 районах області (Марківському, Сватівському, Станично-Луганському, Старобільському, Білокуракинському, Новопсковському) відбудуться перші місцеві вибори з виборів селищних, сільських голів, депутатів 8 об’єднаних територіальних громад та додаткові місцеві вибори в 2 об’єднаних територіальних громадах.

У роботі наради взяли участь в. о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, представники райдержадміністрацій, районних та селищних рад, виборчих комісій, архівних відділів райдержадміністрацій та трудових архівів та працівники Держархіву.

Сергій Олейніков зазначив, що сьогодні основним завданням керівників територій, виборчих комісій, архівних установ є належна підготовка та проведення прозорого виборчого процесу згідно чинного законодавству.

Він звернув окрему увагу на необхідність вжиття заходів щодо: забезпечення архівних відділів райдержадміністрацій та трудових архівів відповідними приміщеннями для зберігання виборчої документації; якісної організації діловодства у виборчих комісіях, науково-технічного опрацювання виборчих документів та передачі їх, відповідно до Порядку, розробленого Держархівом, на зберігання до архівних установ області в термін, встановлений чинним законодавством та  проведення нарад-навчань для керівників дільничих виборчих комісій по територіям.

У свою чергу, Катерина Безгинська окреслила основні положення ведення діловодства в виборчих комісіях, об’єднаних територіальних громадах та наголосила на терміновому завершенні науково-технічного опрацювання документів сільськими та селищними радами та передачі документів Національного архівного фонду до архівних установ райдержадміністрацій.

Крім цього, на нараді розглядалися питання ведення діловодства в територіальних та дільничих виборчих комісіях, проведення експертизи цінності документів, вказано на типові помилки, які виникають при науково-технічному впорядкуванні документів та передачі їх на державне зберігання.