Прес-центр24 серпня 2021, 19:08

30 років Незалежності України – це суттєвий досвід у розбудові державності, – Сергій Гайдай

Про це сказав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації під час урочистої церемонії відкриття свята з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

У вітальному слові очільник Луганщини звернувся до присутніх жителів області зі святковою промовою та побажаннями: «З історичної точки зору, 30 років це небагато, проте для України цей проміжок часу став визначальним. Переконаний, що 30 років Незалежності України – це суттєвий досвід у розбудові державності. Українській нації є чим пишатись: нашими лікарями, що рятують нас від пандемії, нашими пожежниками, що минулоріч приборкали дві масштабні лісові пожежі, а також нашими військовослужбовцями, завдяки яким ми можемо святкувати це свято у вільному Сєвєродонецьку. Тож я бажаю нашій країні і всім її громадянам сили та процвітання».

Під час урочистостей він привітав учасників надмарафонського забігу «Схід та Захід разом», які протягом 26 днів подолали 1388 кілометрів від Львова до Сєвєродонецька.

А на завершення вечора для містян грали відомі діджеї.

До початку урочистостей Сергій Гайдай завітав на виступ Луганського обласного козачого кінного театру «Козацька Січ» та відвідав безліч виставок та експозицій (виставку сільськогосподарської продукції «Дари Луганщини», виставку народних майстрів «Східна артіль», банерну виставка «Луганщина космічна», виставку Сєвєродонецькові галереї мистецтв тощо).