Прес-центр16 травня 2020, 19:05

32 особи – до підконтрольної території, 20 – до ОРЛО пропущені через КПВВ «Станиця Луганська» за особливими життєвими обставинами

Сьогодні, ще 52 людини, які мали достатньо вагомі причини для перетину КПВВ «Станиця Луганська» у період карантину, були пропущені в обох напрямках.

Спочатку до ОРЛО пройшли 20 мешканців непідконтрольної частини Луганської області, а потім були пропущені 32 особи з тимчасово окупованих територій. Зазначимо, що за попередніми домовленостями у списках було відповідно: 35 та 38 осіб.

«Це дуже складний процес, адже по кожній кандидатурі приймається окреме рішення не тільки командуванням Об’єднаних сил та представниками ОБСЄ, а й «владою» непідконтрольних територій. Дуже часто бойовики відмовляють українцям у перетині навіть у разі наявності особливих обставин», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай .

«Практично усі люди мають тяжкі медичні діагнози, декілька супроводжують або доглядали хворих родичів, тому жодні спекуляції з приводу того, кому надано дозвіл на переміщення не припустимі», – акцентував він.

З 32 громадяни, що повернулись до підконтрольної території троє розміщено на обсервацію у Станично-Луганському районі, інші перебуватимуть два тижні на самоізоляції.

Нагадаємо, що з 22 березня Україна тимчасово припинила пропуск через лінію розмежування на Донбасі осіб та транспортних засобів. З 28 березня на території операції Об’єднаних сил введений режим «Червоний», яким обмежено в’їзд/виїзд до Луганської та Донецької областей.