Прес-центр18 травня 2020, 10:05

50 грантів для молоді Луганщини планують надати міжнародні організації у рамках нового проєкту

У березні 2020 року Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, за фінансової підтримки від Уряду Японії розпочала набір учасників у новий проєкт «Гуманітарна та соціально-економічна підтримка внутрішньо-переміщених осіб та постраждалого населення на сході України». Один з компонентів проєкту має на меті сприяння соціально-економічному розвитку громад, які постраждали від конфлікту та в яких проживають внутрішньо-переміщені особи.

Зокрема, МОМ планує надати 50 грантів для молодих жителів Луганської області віком від 18 до 35 років, які прагнуть розвивати свою кар’єру у сфері інформаційних технологій та потребують підтримки для досягнення цієї мети.

Гранти будуть надаватися у формі оплати навчання на професійні курси, пов'язані з інформаційними технологіями (у розмірі до 700 доларів США), та у вигляді обладнання, необхідного для застосування отриманих навичок у сфері інформаційних технологій (у розмірі до 1000 доларів США).

Відбір учасників проєкту відбуватиметься на підставі чітких та прозорих критеріїв, пов’язаних з соціальною уразливістю заявників, перспективністю їх кар’єрних планів та з урахуванням їх прагнення сприяти розвитку громад, де вони проживають, повідомляє МОМ.

Докладна інформація міститься на сайті МОМ за посиланням: https://bit.ly/3fnyHeU.