Прес-центр20 вересня 2022, 08:09

70 % російських солдат, що перебували в ураженому приміщенні в Сватовому, загинули. У Новоайдарі знищено 50 одиниць військової техніки рф. В окупаційній міськраді Сєвєродонецька працюватимуть 40 прибиральниць

Росіяни втрачають особовий склад та техніку. Не лише на лінії фронту, а й в тилу. Так, у Новоайдарі позавчора вночі ліквідовано та виведено з ладу близько 50 одиниць військової техніки.

А у Сватовому підрозділи Сил оборони завдали ураження по району зосередження живої сили ворога – 70% особового складу, що знаходився на зазначеному об’єкті, загинуло.

Жителі прикордонних із рф громад Луганщини, які співпрацюють із окупантами, бачачи що відбувається, намагаються будь-якими способами виїхати на росію. Значна міграція спостерігається останніми днями у Троїцькому та Білокуракиному.

Як стало відомо, колаборантам, які пішли працювати до окупаційних органів місцевого самоврядування, не надано жодних соціальних гарантій. Службові контракти складені на «непродолжительный срок», тобто можуть бути розірвані будь-якої миті.

Втім, це не заважає на 290 працівників окупаційної влади Сєвєродонецька набрати 40 прибиральниць. Це, до речі, окремо від управління ЖКГ. До управління соціального захисту готові влаштувати ще більше – 65 осіб. На місто, де залишилося 10 тисяч населення.

Але, як зазначено вище, контракти нетривалі, бо зараз всі вже розуміють, що ЗСУ близько.

Так, протягом минулої доби авіація Сил оборони уразила 24 райони зосередження живої сили і військової техніки противника, 4 позиції зенітних ракетних комплексів та один склад боєприпасів.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три БпЛА противника.

Ракетні війська і артилерія за 19 вересня завдали вогневого ураження по 16 об’єктах ворога. Зокрема, по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 районах зосередження артилерії, а також 3 складах боєприпасів.

Противник здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних типів по наступних населених пунктах:

на Краматорському напрямку – Олександрівка, Донецьке, Райгородок, Щурове, Крива Лука, Озерне, Білогорівка, Пришиб, Григорівка, Святогірськ, Серебрянка, Соснове, Миколаївка, Богородичне;
на Бахмутському напрямку – Майорськ, Миколаївка, Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Веселе, Виїмка, Миколаївка Друга, Нью-Йорк, Білогорівка, Юр’ївка, Спірне, Зайцеве, Яковлівка, Сіверськ, Роздолівка, Олександропіль, Розівка.