Прес-центр10 серпня 2021, 16:08

75 бібліотек Луганщини отримали 150 комп’ютерів

У рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України та Української бібліотечної асоціації бібліотеки Луганщини отримали комп’ютери. Церемонія відбулась у Луганській обласній універсальній бібліотеці, що розташована у Старобільську.
Передбачається, що комп’ютерна техніка допоможе не тільки цифровій освіті жителів, а і функціонуванню мережі цифрових хабів на територіях.
Співробітники бібліотечних центрів прийшли до думки, що центри повертають життя у громади, можуть надавати корисні та сучасні знання, стають осередками цифрової грамотності населення. Вони підкреслили, що ця техніка стане у пригоді для усіх відвідувачів. Ініціатори цього амбітного проєкту передбачають, що завдяки його втіленню 75 бібліотек Луганщини стануть хабами цифрової освіти рівень якої наразі є незадовільним. Наголошується про те, що це важливий крок до побудови цифрової держави. Вони мають намір навчати комп’ютерній грамоті 6 млн українських користувачів, а їх досвід говорить, що навчатися можна впродовж всього життя.
Голова ЛОВ УБА Інна Риб’янцева наголосила, що така техніка дуже доречна для розвитку інформаційного середовища і нашого культурного рівня загалом.
Наразі завдяки Міністерству цифрової трансформації України відбувається також підключення найвіддаленіших українських сіл до сталої інтернет-мережі. А у сукупності ці зміни означають наближення адміністративних, культурних, освітніх послуг до кожного жителя громади.
Загалом же передбачено вручити 5000 комп’ютерів для бібліотек по всій території країни.