Прес-центр1 червня 2021, 14:06

75 спортивних майданчиків подарують дітям у цьому році - Сергій Гайдай привітав малечу зі святом

У день захисту дітей голова облдержадміністрації Сергій Гайдай відвідав Лисичанськ. Там, у військово-цивільній адміністрації міста, очільник області нагородив Листами подяки облдержадміністрації опікунів та співробітників служб у справах дітей області, а також найактивніших дітей.

Вітаючи присутніх зі святом, Сергій Гайдай зазначив,  що для нього люди, які створюють великі прийомні родини, виховують багато дітей – герої.  «Навіть не уявляю, що в сім’ї може буди більше п’яти дітей. З кожним треба займатися, спілкуватися, допомагати.  Це велика відповідальність. Усім батькам, опікунам, велика шана, низькій уклін. Добру справу ви робите. Ми зі свого боку, теж хочемо внести свій вклад у розвиток як ваших, так й усіх дітей Луганщини. В першу чергу, укріпити їх здоров’я, спортивно розвивати. Тому в рамках президентської програми «Здорова країна» заплановано будівництво 215 спортивних майданчиків по всій області, з яких 75 будуть побудовані в цьому році».

Після завершення церемонії нагородження Сергій Гайдай побував на культурно-мистецькій акції БарвиLAND. Тут на малечу чекали розважальна програма, пізнавальні локації, активні ігри.

«Дивлячись на погоду, сьогодні все ж таки 32 травня, – шуткуючи звернувся до малечі Сергій Гайдай. – Але організатори подбали й про це. Бачите скільки тут парасольок . Вони вас захистять від дощу. Я вітаю всіх вас, діти, зі святом. Дуже радий, що воно вам подобається. Для нас дорослих важливо, щоб ви посміхались. Впевнений, що у кожному з цих наметів, на вас чекають  розваги та радість».

Отже, сьогодні діти мали змогу побувати у «червоній» вокальній зоні, де їх розважали аніматори-вокалісти, а у «помаранчевий» танцювальній – майстер-клас із різних хореографічних напрямів.

Ще були акторська («зелена») та спортивна зони («синя»). Хлопці і дівчата отримали серію розважальних ігр та виступів як акторів, так й спортсменів.

Пізнавальними зонами виявилися «жовта» та «фіолетова». Діти навчалися створювати мультфільми за допомогою покадрової анімації та виготовляти на 3D-принтері сувеніри.

Наприкінці святкового заходу малечу чекав сюрприз – барви Холлі.