Прес-центр24 вересня 2021, 20:09

«80 сезонів. Пишаємося кожним». Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр святкує річницю створення

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому заході з нагоди 80-річчя від дня заснування Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

«Я дуже добре пам’ятаю цю будівлю – тут чотирирічною дитиною я обійшов всі входи і виходи, бо тут працювала моя бабуся. Я вітаю вас з круглою датою. 80 років – це дуже багато, хоча для когось вони промайнули дуже швидко. Я багато бачив різних вистав, але ж те, що відбувається тут, завжди цікаво та дуже емоційно, а іноді навіть важко. Яким би не був робочий графік, а сьогодні він дуже щільний, на відзначення річниці я приїхав із задоволенням. Дякую за той театр, який я знав дуже давно, і в який я повернувся через 35 років. Дуже би хотів, щоб врешті-решт ми обов’язково відкрили театральний сезон в Луганську», – сказав очільник області.

Сергій Гайдай побажав колективу театру безмежної творчої енергії, багато нових цікавих вистав, величезного натхнення та звісно здоров’я.

За сумлінну працю, значний внесок у розвиток театрального мистецтва Іменним годинником від голови Луганської обласної державної адміністрації нагороджено директора – художнього керівника театру Сергія Дорофєєва. Почесну відзнаку «За розвиток регіону» отримала актор драми, провідний майстер сцени Ольга Яковенко.

Також співробітників закладу нагороджено почесними грамотами та листами подяки облдержадміністрації.

Відкриття 80 театрального сезону почалося з вистави «80 сезонів. Пишаємося кожним».