Прес-центр26 жовтня 2016, 11:10

97 дітей Луганщини відпочивають у дитячому центрі «Молода гвардія»

21 жовтня 2016 року в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» (м. Одеса) розпочалася ХІ тематична зміна «Академія успіху», мета якої – створення навчального простору для формування фінансової грамотності та споживацької культури, розширення світогляду дітей через включення у різноманітні форми профорієнтаційної діяльності.

Більшість відпочиваючих – це діти з населених пунктів Луганської та Донецької областей, розташованих поблизу лінії розмежування. Таку можливість вони отримали завдяки розпорядженню Кабінету Міністрів України «Питання організації оздоровлення та відпочинку дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, у 2016 році», яким передбачено виділення безоплатних путівок до дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» для оздоровлення дітей зазначеної категорії.

Перші 400 дітей, у тому числі 97 маленьких жителів Луганщини, приїхали 21 жовтня 2016 року до міста Одеса для участі в ХІ тематичній зміні. До роботи з дітьми залучені досвідчені педагоги-організатори та психологи. У наших дітей буде можливість поспілкуватися з однолітками з інших областей України, знайти нових друзів.

Протягом жовтня – грудня планується охопити оздоровленням близько 1500 дітей Донбасу, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.