Прес-центр7 березня 2019, 09:03

9 березня до 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Біловодську відбудуться урочисті заходи

Розпочнуться святкування о 10:15 у малій залі районного Будинку культури. У цей час відкриється виставка майстрів народної творчості, а також на глядачів чекатиме виступ народного ансамблю бандуристів.

Тут же відбудеться літературно-мистецький захід «Жінки в житті Тараса Шевченка» за участю представників Міністерства культури України.

Пізніше о 12:00 на площі біля районного Будинку культури відкриється інтерактивний майданчик «Єднаємо душі словом Кобзаря».

Також запрошуються жителі та гості міста до Біловодської гімназії. Там, о 13:00 відбудеться інтелектуально-творчий конкурс «Чарівна україночка» за участю Заслуженої артистки України, голови журі Анжеліки Рудницької та представників Міністерства культури України.  

Потім святкова локація переміститься до Біловодської районної бібліотеки. У читальній залі о 15:00 відбудуться засідання клубу «Літературні зустрічі», присвячене 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка та літературний брейн-ринг між учнівською молоддю та старшим поколінням «Хто знає більше?»

Завершиться цей день концертною програмою «Українська пісня – спадщина Великого Кобзаря». Захід відбудеться о 16:00 у глядацькій залі районного Будинку культури.