Прес-центр6 червня 2019, 09:06

Адреси освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині

З 3 червня по 27 вересня 2019 року в університетах та коледжах області працюватиме 9 таких освітніх центрів.

В них надають консультативну допомогу, приймають заяви від випускників шкіл з тимчасово непідконтрольних українській владі територій та територій, що знаходяться на лінії розмежування, на проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації для здобуття документа про базову та/або повну загальну середню освіту з подальшим вступом за спрощеною системою (вступними іспитами без ЗНО) на навчання у закладі вищої освіти чи професійному ліцеї.

Цьогоріч роботу освітніх центрів «Донбас-Україна» у Луганській області організовано в таких закладах вищої освіти:

- Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Сєвєродонецьку на базі університету та середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1, 8 та 13.

- Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у м. Сєвєродонецьку на базі університету та середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1, 8 та 13.

- Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Старобільську на базі університету та Старобільської гімназії.

- Луганський державний медичний університет – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Рубіжному на базі університету та Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8.

- Первомайський індустріально-педагогічний коледж – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Рубіжному на базі коледжу та Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8.

- Лисичанський державний гірничо-індустріальний коледж – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Лисичанську на базі коледжу та Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4.

- Луганська державна академія культури і мистецтв та Коледж Луганської державної академії культури і мистецтв – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Кремінній на базі коледжу та НВК «Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – дошкільний навчальний заклад».

- Відокремлений структурний підрозділ «Старобільський коледж Луганського національного аграрного університету» – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у с. Веселому Старобільського району на базі коледжу та Петрівської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів.

- Луганський національний аграрний університет – приймальна комісія та освітній центр «Донбас-Україна» працюють у Старобільську на базі університету та Старобільської гімназії.

Звертаємо увагу абітурієнтів, що в 2019 році прийом документів для вступу на навчання за бюджетні кошти здійснюватиметься:

- за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» до 22 липня (включно);
- за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» на базі 11 класів до 29 липня (включно);
- за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» на базі 9 класів до 13 липня (включно).

Додаткову інформацію про роботу освітніх центрів «Донбас-Україна» та умови вступу на навчання до закладів вищої або професійної (професійно-технічної) освіти області за спрощеною процедурою можна отримати, зателефонувавши на гарячу лінію в місті Сєвєродонецьку за номерами: +38 099 345 20 76 та +38 097 983 65 31.