Прес-центр21 липня 2017, 15:07

Аграріям збільшать компенсацію відсоткових ставок за кредитами

Уряд України постановою  «Про внесення змін до пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» від 12 липня 2017 підвищив розмір компенсації відсоткової ставки за кредитами для підприємців аграрного сектору. 

Документ передбачає наступні розміри компенсації: 100 % облікової ставку НБУ (12,5 %) — для тих, чий дохід від реалізації складає до 1 млн грн та тих позичальників, які вирощують і розводять велику рогату худобу із метою підтримки підприємств малого та середнього бізнесу; 50 % облікової ставки НБУ — для решти підприємців агросектору.

«Аграрний бізнес в Україні є стратегічно важливим для економіки держави в цілому, тож я впевнений, що ми маємо всіляко підтримувати підприємців цього сектору. Нам вдалося вдвічі збільшити розмір державної компенсації відсоткових ставок за кредитами для аграріїв, із 50% від облікової ставки НБУ до повноцінних 100%», — сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Також цією постановою надано державну підтримку за кредитами, залученими у 2017 році без чітко визначеної граничної межі процентних ставок за користування кредитами. При цьому обмеження за кредитами, які залучались у 2015 та 2016 роках, залишаються незмінними.