Прес-центр2 грудня 2020, 08:12

Аграрії Луганщини обговорили форс-мажорні обставини у роботі з представниками Мінекономіки, Мінфіном та ТПП

Представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та сільськогосподарських товаровиробників взяли участь у практичній онлайн конференції на тему «Підтвердження господарської діяльності для уникнення нарахування «умовного» ПДВ при загибелі врожаю через отримання сертифікату ТПП про обставини непереборної сили».

До організації заходу долучились керівники Мінекономіки, Мінфіну та Торгово-промислової палати.

Спеціалістами ТПП було зазначено, що Порядок засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) встановлюється Торгово-промисловою палатою України та регіональними торгово-промисловими палатами.

Форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) засвідчуються за  зверненням суб'єктів господарської діяльності та фізичних осіб по кожному  окремому договору, окремим податковим та/чи іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких настало згідно з умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання яких стало неможливим через наявність зазначених обставин. 

Заява за встановленою ТПП України формою № 4 про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) подається за підписом керівника підприємства, організації з відбитком печатки підприємства, або за його дорученням - довіреною особою. Заява фізичної особи подається за її підписом особисто або за її дорученням-довіреною особою.