Прес-центр15 травня 2018, 17:05

14 травня Департаментом агропромислового розвитку та Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області відбулась завершальна поїздка до Станично-Луганського району щодо надання роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного

14 травня Департаментом агропромислового розвитку та Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області відбулась завершальна поїздка до Станично-Луганського району щодо надання роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору.

В ході робочого візиту було проведено нараду, на якій директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла про діючі на сьогодні програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість. В роботі наради прийняли участь багато аграріїв району, голови сільських рад та зацікавлені мешканці району.

Під час обговорення піднімались питання отримання допомоги від держави в частині компенсації за утримання молодняку великої рогатої худоби, державної підтримки фермерських господарств, створення та функціонування сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. На ці та інші питання Лариса Бичкова надала детальні роз’яснення.

В ході робочої поїздки по району відвідали хлібопекарню ТОВ «Благодатна Нива», керівник господарства в ході розмови поділився планами у найближчий час встановити найсучасніше енергозберігаюче обладнання німецького виробництва для випікання якісних хлібопекарських виробів, що дозволить розширити виробництво.

Наостанок відвідали та оглянули свинотоварну ферму ТОВ «Агро-Плюс 1» на якій утримується 2200 голів свиней. Керівник підприємства продемонстрував встановлене автоматичне обладнання (т.з. кормові автомати), розповів про те що використання технологій на підприємстві дозволяє оптимізувати виробничі витрати у майбутньому. Ним планується і надалі розширювати та модернізувати власне виробництво, тому питання надання державної підтримки аграріям дуже актуальне на сьогоднішній день.