Прес-центр16 жовтня 2018, 17:10

Аграрний сектор Луганщини представили на форумі у Харкові

11 жовтня 2018 року директор Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Лариса Бичкова представила аграрний сектор Луганщини на одному з кращих комунікаційних аграрних майданчиків України «Агропорт Схід Харків 2018». Прийняла участь у дискусійній панелі стратегічної сесії «Сучасні виклики продовольчої безпеки для східних регіонів України» в рамках Всесвітнього дня продовольства в Україні під час відкриття «Agroport East Kharkiv 2018», модератором якої виступила продовольча та сільськогосподарська організація ООН FAO в Україні. Спікерами виступили заступник міністра аграрної політики України Віктор Шеремета, директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олександр Нездюр, та директор ГС «Міжрегіональний союз птахівників та кормовиробників України» Вадим Шиян.

         В ході панельної дискусії Лариса Бичкова розповіла про проект логістичного центру в області, необхідну державну підтримку, розвиток кооперації, доступ до інструментів фінансування і формування ланцюгів доданої вартості. Наголосила про проблематику адаптації до умов зміни клімату: перехід на безпечні та точні технології і підвищення продуктивності в умовах змін, що властиві саме регіонам Східної України, які у свою чергу вимагають нових підходів в сільському господарстві. Ми зараз вже використовуємо і просуваємо нові підходи, які спрямовані на запобігання деградації ґрунтів – розповіла директорка Департаменту.  

Цьогоріч до участі в Агропорті у Харкові було запрошено фермерів та господарів з Харківської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Запорізьської, Луганської, Донецької, а також с інших регіонів України. Особлива увага приділялась проблемам адаптації сільського господарства до умов зміни клімату: підвищення продуктивності в умовах змін та перехід на безпечні і точні технології, виробництву органічної продукції та інших нішових напрямків.