Прес-центр15 травня 2018, 16:05

Департамент агропромислового розвитку продовжує роз’яснювальну роботу серед аграріїв Луганської області.

Департамент агропромислового розвитку продовжує роз’яснювальну роботу серед аграріїв Луганської області. Про умови отримання державної та обласної допомоги директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла представникам малого та середнього бізнесу Попаснянського району. Участь у нараді також приймало керівництво району та зацікавлені мешканці.

Одним із кроків України до європейської інтеграції є впровадження проєвропейських реформ. «Першими ластівками» в цьому напрямку стали реформи в сфері освіти та медицини. З 1 липня поточного року розпочнеться реформування сільськогосподарської галузі. Для цього урядом країни було розроблено декілька програм, які допоможуть поступово реформувати сільське господарство та підтримати фермерів – зазначила Лариса Бичкова. Вона детально роз’яснила запрошеним на зустріч умови дії Програми: строки подання документів на утримання великої рогатої худоби, можливості відповідно до яких можна отримати державну та обласну допомогу. Також жваво обговорювалось питання розвитку сільськогосподарської кооперації, підтримки фермерських господарств, зокрема, за програмою здешевлення кредитів, компенсацією частини вартості придбаного насіння (80%), підтримкою кооперації.

Наостанок представник Департаменту відвідали ТОВ «Схід Агро» та на місці обговорили питання щодо необхідності залучення інвестицій для подальшого розвитку цього підприємства.