Прес-центр18 квітня 2018, 17:04

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації сумісно з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області розпочато цикл нарад щодо впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації сумісно з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області розпочато цикл нарад щодо впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору.

Перша нарада відбулася в смт. Біловодськ. В ній прийняли участь представники фермерських господарств, молокопереробного підприємства ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», голів сільських та селищних рад та зацікавлені мешканці району. В ході наради Департаментом проведено роз’яснювальну роботу щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району відповідно до державних програм.

Представниками Департаменту та Асоціації було здійснено виїзд до ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», ознайомлення з потужностями та перспективними планами розвитку. В ході зустрічі з керівником підприємства обговорені питання щодо створення молочних кооперативів та молокоохолоджувальних пунктів з метою підвищення якості молочної сировини від господарств населення до відповідності до нового ДСТУ 3662:2015. За результатом зустрічі були знайдені шляхи вирішення питання виходу з юридичних колізій для поставок у строк експортної продукції Біловодським маслоробним заводом.

Додатково інформуємо

Фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів надається кооперативам молочарського та плодово-ягідного напрямів діяльності для придбання обладнання із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції відповідно до п. 9 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 106 

Заявки для отримання зазначеної фінансової підтримки подаються до регіональної комісії з питань надання фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, яка створена   наказом Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації  від 11.04.2018 № 18 до 15 листопаду поточного року.