Прес-центр6 грудня 2018, 09:12

Державна підтримка аграріїв Луганщини

5 грудня відбулась відео skype-конференція під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з питань реалізації програм державної підтримки аграрного сектору у 2018 році. Було розглянуто актуальні питання надання підтримки за напрямками розвитку рослинництва, тваринництва, надання фінансового лізінгу, підтримки шляхом здешевлення кредитів.

Звертаючись до директорів обласних Департаментів агропромислового розвитку Віктор Шеремета наголосив на необхідності мобілізації зусиль по залученню сільгоспвиробників в рамках реалізації постанови КМУ від 24.10.2018 № 911 щодо підтримки фермерських господарств.

В ході наради заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Любов Безкоровайна поінформувала про стан реалізації державних програм підтримки у 2018 році. Наразі аграріями Луганщини отримано компенсації з державного бюджету на загальну суму 43,9 млн грн.

Також під час відеоконференції обговорили напрямки та механізми реалізації програм державної підтримки сільського господарства у наступному, 2019 році.