Прес-центр26 квітня 2017, 17:04

До уваги керівників агроформувань! Роз'яснення щодо реалізації норм Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

На теперішній час набрала чинності Постанова КМУ від 01.03.17 р. №130 «Про затвердження  Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Згідно п.6, п.7 Порядку перелік техніки та обладнання формується комісією, яка утворюється Мінекономрозвитку. Заявки підприємств-виробників сільськогосподарської техніки щодо включення до переліку подаються на розгляд комісії щороку до 1 лютого, а у 2017 році – до 1 травня. Таким чином сільгосптоваровиробники зможуть скористатися державною підтримкою не раніше травня 2017 року.

    Згідно п.8 п.9 Мінекономрозвитку розміщує сформований комісією перелік у дводенний строк на офіційному веб-сайті Міністерства та надсилає його до Мінагрополітики.

У переліку зазначається:

найменування завода-виробника та/або його дилера;

вид і марка техніки та обладнання;

      довідкова вартість техніки та обладнання.

    Згідно п.10 часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі 20 відсотків вартості техніки та обладнання (без урахування податку на додану вартість), зазначеної в акті приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через державний банк і придбання до 1 грудня поточного року техніки та обладнання.

    Вартість техніки та обладнання, придбаних після 1 грудня поточного року, підлягає частковій компенсації за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на наступний рік.

   Часткова компенсація не надається сільськогосподарським товаровиробникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами та/або які перебувають на стадії ліквідації, а також тим, що мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами ДФС.

    Згідно п.11 Для отримання часткової компенсації сільськогосподарські товаровиробники подають до державного банку заявки та підтвердні документи щодо придбання техніки та обладнання, а саме:

копію платіжного доручення;

акт приймання-передачі техніки та обладнання;

свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).

Форма заявки для отримання часткової компенсації визначається Мінагрополітики.

Прошу зазначену інформацію довести до відома сільгосптоваровиробників. Більш детально ознайомитись з                Постановою КМУ від 01.03.17 р. №130 можливо за адресою: www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249807294