Прес-центр23 травня 2018, 14:05

Фермери Луганщини наростили поголів'я телят більше ніж на 6 тисяч з початку року – Лариса Бичкова

Директор Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Лариса Бичкова на прохання кореспондента Луганщини.ua прокоментувала сьогоденну ситуацію у галузі тваринництва і виробництва яєць. За словами Бичкової, спостерігається досить складна ситуація. В той же час, існуючий стан справ не відповідає інформації у повідомленнях деяких регіональних ЗМІ щодо скорочення виробництва. Навпаки, з початку року аграрії Луганської області домоглися приросту поголів’я телят на 6053 одиниці.

«Ситуація, що склалася в області у галузі тваринництва і виробництві яєць, дійсно складна. Вона має накопичувальний характер з 2014-го року в силу об’єктивних причин. Майже вся переробна галузь залишилася на окупованій території, спостерігається відтік кадрів. Головою облдержадміністрації ще в 2016 році були надані чіткі вказівки вжити невідкладних заходів щодо підтримки цього сектору економіки області. На жаль, тодішнє керівництво департаменту не впоралося з поставленими завданнями. Тому наприкінці 2017-го року були прийняті відповідні кадрові рішення. Попереднє керівництво Департаменту було звільнено», - каже Директор Департаменту агропромислового розвитку.

За словами Бичкової, зараз для покращання ситуації проводяться усі необхідні заходи. За станом на сьогодні на території області діє державна програма, якою передбачено відшкодування коштів на корів та телят. Наразі є конкретні результати - 25 фермерських господарств звернулися за цільовою державною підтримкою на відшкодування коштів на утримання 5495 корів.

«Сьогодні є державна програма, якою передбачено відшкодування коштів на корів та телят. Востаннє така підтримка надавалася у 2013 році. Квітень-травень цього року співробітники департаменту присвятили активному пропагуванню цієї програми серед населення області, і вже маємо перші результати. 25 фермерських господарств звернулися за цільовою державною підтримкою на відшкодування коштів на утримання 5495 корів на суму 4121,250 тис. грн. Також на компенсацію подали документи 146 домогосподарств, які утримують 316 телят. Сума відшкодування для них складає 287,5 тис. грн. Це тільки перший етап реалізації вказаної програми. На черзі ще два. Завдяки скоординованим зусиллям з боку державної влади на всіх рівнях ми домоглися приросту в області поголів’я телят з початку року на 6053 одиниці», - розповіла Лариса Бичкова.

По материалам Луганщина.ua