Прес-центр15 лютого 2018, 16:02

Форми підтримки агроформувань Біловодського району розглянуті з керівництвом облдержадміністрації

У Біловодську відбулася нарада з питання державної підтримки сільгосптоваровиробників, яку провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Зокрема, на нараді представили прийняті на початку лютого Урядом України програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Державного бюджету на 2018 рік.

Загальна сума підтримки складатиме 6,3 млрд гривень проти 5,5 млрд гривень у минулому році, а основні зусилля будуть сконцентровані на галузях, які зможуть забезпечити довготривалий економічний ефект.

Так, передбачається компенсація 25 % вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання українського виробництва, компенсація частини кредиту, залученого на будівництво тваринницьких комплексів, здешевлення утримання великої рогатої худоби молочного напряму та молодняку і багато іншого.

Крім того, розглянуті питання надання компенсацій агроформуванням та підтримки їх вступу до Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Лариса Бичкова, голови Біловодської райдержадміністрації та селищної ради, керівники агроформувань району.