Прес-центр1 червня 2018, 15:06

Хід проведення весняно-польових робіт та реалізацію програм підтримки аграріїв області обговорили під час засідання колегії облдержадміністрації

Під час проведення засідання колегії облдержадміністрації 31.05.2018 Директор Департаменту Лариса Бичкова звітувала про хід проведення весняно-польових робіт та реалізацію програм підтримки аграріїв області.

В докладі зазначено,. що аграрії області під урожай 2018 року засіяли 283 тис. га.Усі озимі знаходяться у доброму стані, загибелі рослин невиявлено. Посів ярих культур проведено на площі 119 тис.га (89% до прогнозу). Лідерами посівбі ярих зернових культур є господарства Кремінського, Попаснянського, Станично-Луганського та Новоайдарського районів.

Окрім цього Лариса Бичкова доповіла про перші результати виїзних робочих нарад, які відбулися протягом квітня-травня 2018 року в районах області з метою роз’яснення дії Урядових та обласної програм підтримки аграрного сектора.

На сьогодні для отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів подано документи до комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25 господарств на загальну суму 4,1 млн грн.

Для отримання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби 146 фізичних осіб подали документи до комісії Мінагрополітики на суму 287,5 тис. грн. Найбільш активними були Кремінський та Станично-Луганський райони (46 та 49 заявок відповідно).

За кількістю поданих заявок на отримання компенсації 25% вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва Луганська область зайняла перше місце серед областей України. Так, в
I кварталі 26 господарств області подали заявки на отримання компенсації за придбання 36 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання на суму
2,2 млн грн.

З метою відшкодування витрат на закупівлю установок індивідуального доїння (Програма розвитку та підтримки агропромислового комплексу Луганської області на 2017-2020 роки) прийнято документи від 36 фізичних осіб. Заявки були подані з кожного з 12 районів, але найбільш активну участь у реалізації цього напрямку прийняв Біловодський район – 13 заявок на відшкодування.