Прес-центр7 червня 2018, 16:06

Луганщина достойно представлена на «АГРО-2018»

У столиці України стартувала ювілейна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО – 2018». У заході беруть участь майже 1250 учасників із 15 країн світу.

Офіційну делегацію з Луганської області очолив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. «Я пишаюся тим, що стенд Луганщини на такому масштабному заході виглядає дуже достойно. Це результат великої роботи наших аграріїв, які попри війну і пов’язані з нею труднощі не опустили свої натруджені руки», – прокоментував подію Юрій Гарбуз.

Область представлена провідними підприємствами харчової галузі з виробництва борошна і хлібобулочних виробів, круп, олії, молочної продукції, желатину, пива та солоду. Вперше в такому заходів презентують свою продукцію підприємства малого бізнесу з виробництва м’яких сирів, перепелиних яєць, смаженого насіння, меду та продуктів його переробки.

У спеціалізованих виставках демонструються полтавська порода свиней – ТОВ «Племінний завод «Біловодський» та обладнання калібрування і очистки зерна – ТОВ НВФ «Аеромех».

Департамент агропромислового розвитку забезпечив організаційний супровід участі аграріїв області в «АГРО-2018».