Прес-центр8 червня 2017, 17:06

Луганщина гідно представлена на Міжнародній агропромисловій виставці, – Юрій Гарбуз

Про це очільник Луганщини заявив під час відвідування ХХІХ Міжнародної Агропромислової виставки «АГРО-2017», яка відбувається у Національному комплексі «Експоцентр України» у Києві.

Це наймасштабніша в Україні та Східній Європі агропромислова виставка, де свій інвестиційний і виробничий потенціал демонструють усі області країни та найпотужніші українські та міжнародні виробники.

Свою продукцію презентували і десять виробників з Луганщини: ТОВ «Агро Кепітал Груп ЛТД» (смт Троїцьке), ТОВ «Сватівська олія», ТОВ «Компанія Хлібінвест» (м. Сєвєродонецьк), ТОВ «Ліспі» (м. Лисичанськ), ТОВ «Марківський сироробний завод», ПСП «Агрофірма Привілля», ТДВ «Желатиновий завод» (м. Лисичанськ), ТОВ «Айдарський пекар», ТОВ «Айдар Мілам» (смт Новоайдар), Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства.

«Вважаю, що наша область гідно представлена на Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2017», – відзначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. – Нам є чим пишатися і є до чого прагнути! Ми знаходимося у подвійній зоні небезпеки – зоні АТО і зоні ризикованого землеробства. Але тим ціннішими є наші врожаї і зусилля хліборобів. Дякую сільгоспвиробникам Луганщини і вірю в потенціал створеної ними Асоціації!»

Нагадаємо, що на минулому тижні відбулися перші загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області, на яких Юрія Гарбуза було обрано її почесним президентом. На заході голова облдержадміністрації обговорив з аграріями шляхи зростання конкурентоспроможності на вітчизняному і зарубіжному ринках, налагодження повного циклу виробництва і переробки сільгосппродукції.

На виставці «АГРО-2017» діють спеціалізовані експозиції сільськогосподарської техніки, поновлюваних джерел енергії, GPS і GIS-технологій, органічних продуктів і технологій, домашніх тварин, ветеринарії і продуктів для тваринництва, конярства та кінного спорту, рибного господарства і рибальства, рослинництва і агрохімії, будівництва в аграрному секторі, логістики.

Не менш важливими для луганських аграріїв є і нові спеціалізовані маданчики з комплексних рішень для невеликих фермерських господарств та демонстрації переліку екологічно чистих будівельних матеріалів і технологій.

Завтра, 9 червня, на виставці «АГРО-2017» відбудеться другий щорічний форум, присвячений високим технологіям для агросектору – «AgTechForum2017», організований Асоціацією «AgTechUkraine» за підтримки Мінагрополітики.