Прес-центр27 червня 2017, 09:06

Луганщина готова втілювати 7 бюджетних програм у сфері сільського господарства

Сьогодні, 26 червня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів скайп-конференцію щодо порядку використання коштів за бюджетними програмами підтримки розвитку підприємств агропромислового комплексу, передбаченими Міністерством аграрної політики та продовольства України і Державним бюджетом України на 2017 рік.

Також у конференції взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, представники райдержадміністрацій, керівництво Головного управління ДФС у Луганській області та представники «Ощадбанку» і «Приватбанку».

У ході конференції повідомлено, що на 2017 рік Державним бюджетом включено сім програм підтримки підприємств агропромислового комплексу. Загальна сума підтримки по Україні складає 5448 млн. грн.

Представники запрошених фінансових установ розповіли про умови отримання позик для аграріїв області.

Вадим Данієлян наголосив на необхідності створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, сімейних ферм та співпраці з міжнародними організаціями.

За результатами наради були надані відповідні доручення стосовно активізації та проведення роз’яснювальної роботи з агропідприємцями щодо отримання бюджетної дотації за існуючими програмами.