Прес-центр23 серпня 2018, 12:08

Механізм фінансової підтримки аграріїв обговорили під час виїзної наради у Марківському районі

Департаментом агропромислового розвитку ініційовано другий цикл нарад щодо надання роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору. Цього разу відвідали Марківський район. В ході наради директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла щодо дії механізмів реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства. Захід  зібрав голів сільських рад, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району. 

Під час обговорення піднімались питання щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району по виконанню державних та обласних програм.  В районі продовжується робота з реалізації цих програм. Так компенсація отримана  трьома особистими селянськими господарствами на закупівлю установок індивідуального доїння. Також селищною та сільськими радами району проводиться робота по прийому документів від населення на дотацію молодняка ВРХ (великої рогатої худоби). Слід зазначити що для своєчасного отримання дотації необхідно приділяти більше уваги при заповненні документів.

В ході робочої поїздки по району відвідали хлібопекарню з багаторічним досвідом і випічкою хлібобулочних виробів опарним методом – цей метод є повністю натуральний але виробництво на хлібопекарні «Хлібокомбінат» Марківського районного споживчого товариства  є енергозатратним та потребує оновлення обладнання на більш сучасне та енергозберігаюче.

Також побували на одному з провідних підприємств району СТОВ «Вікторія Плюс», де прийняли участь у Дні поля та ознайомились з інноваційними технологіями та ексклюзивними продуктами гібридів соняшнику від провідних компаній які тісно співпрацюють з всіма підприємствами району.