Прес-центр17 грудня 2018, 09:12

Наступного року Уряд вдосконалить програму «Державна підтримка галузі тваринництва», – загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганщини

14 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

Відкриваючи захід він зазначив, що щорічно в області намолочується більше 1 млн тонн зернових та зернобобових культур.

«Цьогоріч нам вдалося зібрати один з рекордних врожаїв кукурудзи, більше 230 тис. тонн та соняшника, більше 720 тис. тонн, – зауважив Юрій Клименко. – Це сталося завдяки покращенню техніки сільського господарства та сучасної агротехніки. Також приємно визначити, що на Луганщині зростає експортний потенціал. Так, протягом дев’яти місяців цього року експорт сільськогосподарської продукції збільшився на 19,7 % і склав 32 млн доларів».

Крім цього, заступник голови облдержадміністрації зазначив, що на підтримку фермерів, які мають на меті стабілізувати та збільшити поголів'я худоби та високоякісної тваринницької продукції, Урядом цьогоріч виділено рекордну за роки незалежності суму − 4 млрд гривень, а в загальному обсязі на підтримку аграрного сектору – 6,3 млрд гривень.

Також під час загальних зборів Асоціації Юрій Клименко вручив подяки Прем’єр-міністра України директору ТОВ «ЖОВТЕНЬ-РК-2» Станично-Луганського району Олексію Ганоченку та генеральному директору ПАТ «МІЧУРІНСЬКЕ» Новоайдарського району Валерію Лічевському.

У свою чергу, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін зазначив, що одне з нововведень 2019 року є перейменування програми «Державна підтримка галузі тваринництва» на «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)».

Це означає, що наступного року не лише підприємці тваринницької галузі, а й інші аграрії зможуть скористатися держпідтримкою.

Зокрема, вони отримають часткову компенсацію вартості будівництва та реконструкції приміщень для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

На цю програму планується виділити 3,5 млрд гривень.