Прес-центр14 червня 2018, 10:06

Нові можливості налагодження взаємовигідної співпраці

На минулому тижні у Києві відбулася ювілейна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО – 2018», на якій області України демонстрували свої досягнення в агроному секторі.

Підводячи попередні підсумки, наразі можна з впевненістю сказати, що аграрії Луганщини гідно представили наш край у цьому заході. Небайдужий інтерес відвідувачі виставки виявили як до експозиції на стенді, так і представленої продукції виробників Луганської області на спеціалізованих виставках. Особливо людно було на нашому майданчику під час презентації та дегустації різноманіття сирних виробів, молочної та соняшникової продукції, меду.

В рамках виставки відбувся робочий конференц-дзвінок між Ларисою Бичковою, директором департаменту агропромислового розвитку ЛОВЦА, та паном Ангусом, президентом компанії «Capital Hill Group» (Оттава, Канада).

Під час розмови було обговорено потенційні інвестиційні проекти, підготовлені до реалізації в Луганській області в сфері сільського господарства (в тому числі будівництво заводу з виробництва біогазу та логістичного центру).

Пан Ангус підтвердив зацікавленість канадських компаній, за підтримки канадського уряду, в забезпеченні інвестицій та технологій для відновлення та стабілізації Луганської області. Також пан Ангус повідомив, що канадські компанії, задіяні в проекті з розвитку енергетики в Луганської області, вже готові розпочати практичну фазу реалізації проекту.

Протягом трьох днів роботи проходили перемовини, бізнес-зустрічі з потенційними діловими партнерами – ПК «Агросток» (Молдова), підприємствами «Балтик Технік» (Литва), «Гурягі Інтекс» (Румунія), «Нові технології органічного землеробства» (Узбекистан), «Міхол 2009» (Болгарія) щодо поставок обладнання калібрування і очистки зерна компанієй ТОВ «НВФ «Аеромех».

ФОП Літвінова О.І. (пасіка «Медове джерело») отримано пропозицію від представників Української універсальної біржі «Капітал» на участь у Міжнародній виставці Fresh AgroMashov 2018 сільськогосподарської продукції в Тель-Авіві (Ізраїль).

Безперечно, участь нашої делегації у виставці надає нові можливості налагодження взаємовигідної співпраці з міжнародними компаніями, спільної реалізації цілого ряду економічних ініціатив, що принесе користь всьому населенню Луганської області.