Прес-центр12 грудня 2018, 12:12

Основи побудови харчової безпеки на підприємстві

11 грудня 2018 року в м. Сєвєродонецьк відбувся одноденний тренінг з основ побудови НАССР (системи харчової безпеки) на підприємстві, реалізований Програмою Відновлення та побудови миру ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії.

Участь у семінарі взяли понад 30 операторів ринку, яким згідно вимог законодавства, потрібно впровадити процедури, засновані на принципах НАССР. Під час заходу учасникам розповіли про основні вимоги нового харчового законодавства стосовно ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчових продуктів, впровадження нових методів державного контролю. Крім того, використовуючи конкретні практичні приклади, лекторами були детально висвітлені вимоги нового харчового стандарту, порядки реєстрації потужностей, впровадження системи аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках. Учасники мали змогу ознайомитись з вимогами, принципами та етапами впровадження системи безпечності харчових продуктів, гігієнічними вимогами до потужностей та задати питання спікерам.