Прес-центр19 липня 2017, 16:07

ОТРИМАННЯ ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ВАРТОСТІ ПРИДБАНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

ОБОВЯЗКОВІ УМОВИ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОГРАМІ:

1.    20% компенсація надається за придбання техніки, яка  входить у затверджений Перелік української техніки та обладнання для АПК, їх виробників та дилерів. Перелік включає 40 українських заводів-виробників – це майже 800 одиниць техніки та обладнання. Перелік розміщений за посиланням: http://www.minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=24055

Перелік затверджено міжвідомчою комісією, до складу якої входять фахівці МЕРТ, Мінагрополітики, Національного комітету з промислового розвитку, керівники галузевих наукових установ, підприємств українського машинобудування для АПК та представники громадських організацій.

 

2.    Техніка, на яку розповсюджується дія програми, має бути придбана після 15 березня 2017 року (відповідно до дії постанови КМУ "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва ” від 01.03.2017 №130).

 

3.    Купівля та отримання компенсації техніки здійснюється через державні банки та банки, у статусному капіталі яких 75 і більше відсотків належить державі.

 

4.    Учасник програми (сільгоспвиробник) не повинен бути банкрутом/ не перебувати на стадії ліквідації/ не мати відкритої  справи про банкрутство/не мати прострочену більше ніж за 6 місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами ДФС.

У разі встановлення контролюючими органами факту незаконного отримання бюджетних коштів  в рамках програми, такі кошти протягом місяця повертаються до державного бюджету та часткова компенсація вартості техніки та обладнання на надається протягом трьох років від дати виявлення такого порушення.

 

5.    Техніка та обладнання, придбані з частковою компенсацією вартості, протягом трьох років мають використовуватись за призначенням та не підлягають відчуженню. У разі відчуження такої техніки та обладнання сільськогосподарський товаровиробник повертає отримані бюджетні кошти і позбавляється протягом трьох років права на отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання.

 

 

 

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ 20% КОМПЕНСАЦІЇ

1.     Ознайомитись із Переліком техніки та обладнанняhttp://www.minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=24055

 

2.     Визначитись із необхідною технікою та обладнанням / або переконатись, що куплена раніше техніка (після 15 березня 2017 р.) входить до вказаного Переліку.

 

3.     Відкрити рахунок в одному із державних банків, або банків, у статусному капіталі яких 75 і більше відсотків належить державі* ПЕРЕЛІК БАНКІВ та здійснити оплату за техніку чи обладнання / або переконатись, що раніше здійснена купівля (після 15 березня 2017 р.) проводилась через державний банк, або банк, у статусному капіталі якого 75 і більше відсотків належить державі .

 

4.     До того ж самого банку подати заявку за формою, затвердженою наказом Мінагрополітики від 18.04.2017 № 228 "Про затвердження форм для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва" і лише 3 документи, які  підтверджують придбання техніки та обладнання, а саме:

 - копію платіжного доручення

- акт приймання-передачі техніки та обладнання.

- свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).

 

5.     Державний банк надає Мінагрополітики інформацію щодо суми коштів, що підлягає частковій компенсації.

 

6.     Мінагрополітики формує реєстр сільгоспвиробників, які придбали техніку та обладнання і претендують на отримання часткової компенсації.

 

7.     На підставі реєстру та у межах відкритих асигнувань протягом місяця Мінагрополітики перераховує кошти державним банкам.

 

8.     Державні банки протягом одного операційного дня перераховують кошти на поточні рахунки учасникам програми.