Прес-центр19 серпня 2017, 11:08

Пам’ятка сільськогосподарському товаровиробнику для отримання часткової (20 відсотків) компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

Для отримання часткової компенсації сільськогосподарському товаровиробникові необхідно:

1. Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, який буде сформований комісією Мінекономрозвитку та розміщений на офіційному сайті Мінекономрозвитку (http://me.gov.ua/Tags/DocumentsByTag?lang=uk-UA&tag=DerzhavnaPolitikaVSektorakhEkonomiki) та Мінагрополітики (http://minagro.gov.ua/uk/ministry?tid_hierachy=1287).

2.   Визначитись із необхідною технікою та обладнанням.

3. Відкрити рахунок в одному із державних банків (Ощадбанк, Укрексімбанк, Приватбанк, Укргазбанк), через який здійснити  оплату за техніку та/або обладнання.

4. Подати до державного банку заявку для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, форма якої затверджена наказом Мінагрополітики від 18.04.2017 № 228 та зареєстрований в Мінюсті 15 травня 2017 року за № 614/30482, а також підтвердні документи щодо придбання техніки та обладнання, а саме:

копію платіжного доручення

акт приймання-передачі техніки та обладнання.

свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).

Довідково:

1.Мінагрополітики у межах обсягу відкритих асигнувань на підставі інформації державних банків спрямовує їх кошти, які в одноденний строк перераховують їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників.

 

2. Компенсація не надається сільськогосподарським товаровиробникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами та/або які перебувають на стадії ліквідації, а також тим, що мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами ДФС. У разі встановлення контролюючими органами факту незаконного отримання бюджетних коштів такі кошти протягом місяця повертаються до державного бюджету.

 

3. Техніка та обладнання, придбані з частковою компенсацією вартості, протягом трьох років не підлягають відчуженню та використовуються за призначенням. У разі відчуження такої техніки та обладнання сільськогосподарський товаровиробник повертає отримані бюджетні кошти і позбавляється протягом трьох років права на отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання.