Прес-центр10 серпня 2018, 16:08

Поновлено роботу елеватора на Білокуракинщині

На сьогоднішній день в Луганській області існує 19 елеваторів, загальна потужність яких приблизно 753 тис. тонн, з них лише 16 діючих з потужністю 645,3 тис. тонн. Завантаженість цих елеваторів складає лише 50,7 %.

Цього річ Державна продовольчо-зернова корпорація України прийняла рішення про призупинення роботи Солідарненського елеватору, який розташований на території Білокуракинського району, у зв’язку з його нерентабельністю. Цей елеватор є основним бюджетоутворюючим підприємством, в якому задіяна більша частина робітничих кадрів села Солідарне.

З даною проблемою керівництво району та елеватора звернулися до очільника області Юрія Гарбуза під час його перебування на Білокуракинщині з робочим візитом.

Завдяки спільним зусиллям керівництва облдержадміністрації та Департаменту агропромислового розвитку сьогодні є гарна новина –вдалося відстояти функціонування філії ПАТ «ДПЗКУ» «Солідарненський елеватор». Це перший важливий крок для збереження цього підприємства.

Попереду ще багато роботи, адже не менш важливим на сьогодні є налагодження плідної співпраці між сільгосппідприємствами та даним елеватором, тому що для подальшої стабільної роботи Солідарненський елеватор має приймати на зберігання не менше 15 тисяч тонн збіжжя. Це дасть змогу підприємству стабільно працювати, створюючи робочі місця та наповнюючи бюджет району.