Прес-центр23 квітня 2018, 11:04

Про державні та обласні програми підтримки аграрного сектору розповіли сільгоспвиробникам Старобільщини представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

Проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах продовжується. 
Цього разу нарада відбулась у Старобільському районі. Захід зібрав багато зацікавлених представників великого, середнього та малого бізнесу, голів сільських та селищних рад, зацікавлених осіб.
В ході наради у Старобільську обговорили діючі на сьогодні програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість. Під час обговорення також піднімались питання і землекористування, оренди земельних часток під будівництво та можливість отримання допомоги від держави. На ці та інші питання надала детальні роз’яснення директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова. 
Під час візиту до району відвідали село Шульгинка, саме там у найближчий час планується створити молочний кооператив. З детальними роз’ясненнями щодо механізмів створення та діяльності кооперативів а також програм державної підтримки перед ініціативною групою села розповіла Лариса Бичкова. 
На сьогодні Урядом надається велика підтримка фермерським господарствам та сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, тому дуже важливо провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо діючих державних та обласних програм підтримки аграрного сектору, адже саме необізнаність людей не дає змоги скористатися підтримкою держави для власного розвитку – зазначила директор Департаменту агропромислового розвитку.