Прес-центр21 серпня 2018, 16:08

Продовжується цикл виїзних нарад по територіям, наразі відвідали Сватівський район

З метою залучення сільськогосподарських товаровиробників області до участі у державних та регіональних програмах, які направлені на підтримку розвитку аграрного сектору Департаментом агропромислового розвитку ініційована нарада у місті Сватове за участю голів сільських та селищних рад, керівників сільгосппідприємств, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції та зацікавлених мешканців району.

В ході наради, яка вібулась 20.08.2018 директор Департаменту Лариса Бичкова підвела підсумки реалізації зазначених програм в області у І півріччі поточного року, зупинилася на допущених недоліках, які необхідно врахувати в подальшій роботі з програмами. Зазначила також, що Департамент чекає від виробників та переробників сільськогосподарської продукції області пропозицій по переліку техніки, обладнання, вартість яких необхідно компенсувати за рахунок коштів державного бюджету. Інформація буде направлена для врахування Міністерством аграрної політики та продовольства України для дії у наступному році.

Обговорили також і розвиток кооперативного руху в районі. У найближчий час планується ввести в дію сільськогосподарський молочний кооператив «Містки». Як запевнив голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров, до кінця місяця це питання буде вирішено.

В рамках виїзної наради відвідали ФГ «Агро Родина», яке на території інкубаторної станції у Сватовому відбудовує цеха по виробництву м’яса перепелів та яєць. Голова господарства виявив зацікавленість щодо участі у державних програмах підтримки. Також зустрілися з керівництвом ТОВ «Слобожанський завод продтоварів» і ТОВ «Сватівська олія», побували на підприємствах та ознайомилися з технологічними процесами виробництва соняшникової олії і перспективами модернізації підприємств. З технологію виробництва м’ясо-ковбасних виробів ознайомилися на підприємстві
Любого Г.В., який має ціль розвитку свого підприємства за підтримки державних та інвестиційних програм.

Також відвідали одне з провідних підприємств району ТОВА «Слобожанська», яке активно розвиває тваринницьку галузь. Керівник поділилася подальшими планами розвитку підприємства та розповіла про підготовку тваринницьких приміщень та кормової бази господарства до роботи в наступний зимовий період.