Прес-центр13 березня 2017, 13:03

Проведення комплексу весняно-польових робіт

9 березня 2017 відбулась відео конференція з використанням програми «Skype for business» з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт, сертифікації насіння у 2017 році.

Відео конференція проводилась під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка. У обговоренні прийняла участь т.в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку, начальник та профільні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

У деяких областях України розпочалися весняно-польові роботи. Уже засіяно перші 600 га, з яких 500 га – горохом, 60 га – ячменем та 40 га – вівсом. Також в усіх регіонах проводиться підживлення озимини.

Такі дані були озвучені під час відеоконференції з питань підготовки та проведення комплексу весняно - польових робіт та сертифікації насіння в Мінагрополітики, сьогодні, 9 березня.

Зернові культури в усіх категоріях господарств прогнозується посіяти на площі 14,4 млн га або 54% у структурі посівних площ, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.

Посів ярих зернових культур прогнозується на площі 7,2 млн га, в тому числі ранніх ярих зернових – 2,4 млн га.

Також Мінагрополітики повністю усунуло адміністративні перепони, що виникли в частині сертифікації насіння. У Луганській області на теперішній час налагоджена робота 2 насіннєвих лабораторій у містах Сватовому та Старобільську.

За сприятливих погодних умов в найближчий час очікується масштабне розгортання польових робіт.