Прес-центр22 травня 2018, 17:05

Розробка Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року

21.05.2018 р., відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року

Голова робочої групи, директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова привітала всіх присутніх з початком роботи та зауважила, що наразі сільське господарство є пріоритетним для Луганської області.

Заступник голови робочої групи Микола Партала запропоновував розпочати з обговорення плану розробки Стратегії: концепції, бачення, мети. За його словами, необхідно взяти до уваги також розроблені стратегії міст та районів Луганської області, що допоможе створити дієву та ефективну Стратегію області.

Під час активного обговорювання заступник Виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Альберт Зінченко наголосив на необхідності виділення головної проблеми та бачення результату в 2025 році. Він також запропонував створити «фокус-групу», до якої мають входити фермери та засновники діючих кооперативів.

За результатами роботи першої зустрічі було прийнято рішення про необхідність сформулювати до другого засідання головні проблеми, на розв’язання яких буде направлена Стратегія агропромислового розвитку Луганської області.