Прес-центр25 квітня 2018, 14:04

Розвиток молочної кооперації на селі

Розвиток молочної кооперації на селі обговорили під час візиту представників Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгоспотоваровиробників Луганської області до Міловського району. Захід зібрав керівників сільгосппідприємств, які виробляють продукцію тваринництва, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району.

В рамках заходу була приділена увага одному з головних питань наради – розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації. Директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова зосередила увагу присутніх на перспективі об’єднання сімейних молочнотоварних ферм в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, що є особливо необхідним для покращення якості виробленого в господарствах населення молока та актуальним для розвитку молочного скотарства. Вона наголосила про необхідність активізувати роботу у визначеному напрямку.

Також серед учасників заходу була проведена роз’яснювальна робота щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору, механізмів отримання цієї допомоги. Більш детально зупинились на питанні порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на часткову компенсацію витрат власникам особистих селянських господарств на закупівлю установок індивідуального доїння.

Учасники зібрання підтримали кооперативний рух та звернулися до голови райдержадміністрації з проханням сприяти у створенні в районі пунктів охолодження молока, очільник району Артур Король обіцяв надати всебічну підтримку у вирішенні даного питання.