Прес-центр20 листопада 2017, 15:11

Сільгоспкооперативи Луганщини отримали сучасну техніку від ФАО

Два сільськогосподарські кооперативи, розташовані у Луганській області, отримали сьогодні, 17 листопада, різноманітну сільськогосподарську техніку за програмою ФАО.

В урочистостях, які відбулися у Міловському районі, взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Проект Продовольчої і сільськогосподарської організації об’єднаних націй (ФАО) фінансується урядом Канади і спрямований на підвищення рівня доходів, можливостей зайнятості людей у селах та їх технічного потенціалу шляхом розвитку кооперативів та поліпшення економічного середовища.

З цією метою було відібрано 20 фермерських груп, які сформували кооперативи з восьми районів Донецької та Луганської областей.

Тож, перші чотири кооперативи, два з яких з Луганщини, відтепер є власниками сільськогосподарської техніки.

Так, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Прогрес-2009» з села Петрівське Старобільського району отримав сучасну сівалку. А сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Стрільцівка-Нова» з села Новострільцівка Міловського району – сівалку, борону дискову та косарку.

«Ця ініціатива є достойним прикладом допомоги для подальшого збільшення обсягів виробництва, якості зерна, підвищення рівня фахової кваліфікації робітників, оптимізації економічної діяльності», – зауважив Вадим Данієлян.

Під час урочистостей, що відбулися у районному Будинку культури, він разом з головою райдержадміністрації Артуром Королем привітав присутніх з прийдешнім Днем працівників сільського господарства.

Слід зауважити, що дистрибуція ФАО є черговим етапом проекту, спрямованого на підтримку сільськогосподарської кооперації на Сході України, що підвищить виробництво зернових, олійних та кормових культур.

Експерти попередньо провели ретельну оцінку наявних кооперативів та груп, які висловили зацікавленість в участі. Заявки було отримано від 49 груп з обох областей, які представляють інтереси більше 886 осіб.

Наступний раунд проекту передбачає закупівлю обладнання, яке дозволить збільшити обсяги виробництва сільськогосподарських культур, овочів, фруктів та переробки молочних продуктів ще 16 кооперативам.