Прес-центр22 серпня 2018, 08:08

Сільгосптоваровиробникам Луганщини компенсовано понад 16 мільйонів гривень

 

Таку суму озвучила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова під час брифінгу для ЗМІ.

Зокрема, вона зазначила, що за державними програмами виділено 16 млн 93 тис. гривень, а за обласною програмою – 349,9 тис. гривень.

Так, за державною програмою «Підтримка галузі тваринництва» 22 господарства отримали спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів на загальну суму 3,938 млн гривень.

За вирощування молодняка великої рогатої худоби у розмірі 287,5 тис. гривень – 146 фізичних осіб.

На сьогодні на Луганщині завдяки державній програмі «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» створено п’ять сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Це у Сватівському, Кремінському, Станично-Луганському, Троїцькому та Новоайдарському районах.

Також за сім місяців цього року господарства області надійшла компенсація за придбання 166 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання.

Фермера отримали кошти на компенсацію за державною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у розмірі 10,57 млн гривень.

Під час брифінгу Лариса Бичкова також зауважила, що за державною програмою «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» на засіданні комісії вирішено надати компенсацію відсоткової ставки вісьмом сільгосптоваровиробникам на суму 1 млн 297 тис. гривень.

Крім цього, на розгляд комісії подано 13 заявок від фермерських господарств області на державну програму «Надання кредитів фермерським господарствам» на суму 6 млн 150 тис. гривень.

Пакет документів направлено до Міністерства аграрної політики та продовольства України. Розподіл коштів на Луганську область склав 1 млн 715,5 тис. гривень.

Разом з цим, прийнято рішення щодо компенсації витрат на закупівлю установок індивідуального доїння 70 власникам особистих господарств на загальну суму 349,9 тис. гривень за обласною програмою розвитку та підтримки агропромислового комплексу Луганської області на 2017-2020 роки.