Прес-центр7 травня 2018, 17:05

Триває робота щодо роз’яснення дії державних та обласних програм підтримки сільського господарства.

Триває робота щодо роз’яснення дії державних та обласних програм підтримки сільського господарства. Наразі Департамент агропромислового розвитку відвідав Кремінський район.
Директор Департаменту Лариса Бичкова пояснила головам сільських, селищних рад, представникамсереднього та малого бізнесу, зацікавленим мешканцям району щодо строків подання документів та можливості отримання державної та обласної допомоги.
Жваво обговорювалося питання щодо отриманняспеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб. Присутніх цікавив механізм та строки отримання дотації, а також вік та категорії телят, які підпадають під дію програми.
В рамках робочої зустрічі було відвідано Невську сільську раду, де активно обговорювалось питання щодо необхідності створення молочного кооперативу на базі фермерського господарства «Риск», яке є єдиним фермерським господарством, що займається молочним скотарством.
Фермерське господарство «Риск» спеціалізується на відтворенні високопродуктивного молочного стада, середній надій на фуражну корову становить 26 л.
За результати зустрічі було прийнято рішення щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативумолочного напрямку.