Прес-центр21 серпня 2018, 14:08

Важливим питанням залишається впровадження в дію урядових програм підтримки аграрного сектору на Луганщині.

Важливим питанням залишається впровадження в дію урядових програм підтримки аграрного сектору на Луганщині.

17 серпня 2018 року в залі засідань Біловодської райдержадміністрації відбулася виїзна нарада Департаменту агропромислового розвитку  облдержадміністрації з питання «Програма державної  підтримки сільськогосподарських товаровиробників». В роботі наради взяли участь спеціалісти Держпродспоживслужби, старости округів, керівники агроформувань району та зацікавлені мешканці.

В ході наради директором Департаменту Ларисою Бичковою проведено роз’яснювальну роботу щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району відповідно до державних та обласних програм підтримки. В районі продовжується робота з реалізації цих програм. Так, три господарства у червні 2018 року вже отримали 314 тис. грн. за спеціальною бюджетною дотацією за утримання корів та подали документи на отримання другої частини дотації, яка складе 320 тис. грн.. Слід зазначити що для своєчасного отримання дотації необхідно приділяти більше уваги при заповненні документів.

Особливу увагу приділили фінансовій підтримці фермерських господарств порядок затверджений постановою  КМУ від 7 лютого 2018 р. № 106 (компенсується 80% вартості закупленого базового, сертифікованого насіння вітчизняної селекції згідно документів, поданих до державних банків не пізніше 1 листопада, тільки невеликими господарствами до 500 га з обігом до 15 млн. грн за останній рік, компенсація не більше 30 тис. грн на 1 господарство).

Також в ході наради приділили увагу роз’ясненню положень обласної  програми підтримки щодо часткового відшкодування вартості закуплених доїльних установок.

В рамках виїзної наради Лариса Бичкова відвідала ПП «Млин-Євсуг» та ДП «КГХ» Біловодської РСС. Керівники підприємств ознайомили присутніх з виробничою діяльністю та специфікою роботи господарств, розповіли про потужності та перспективні плани розвитку. Як розповів директор ПП «Млин-Євсуг» підприємство в подальшому планує скористатися державною підтримкою в частині компенсації закупленої техніки та обладнання вітчизняного виробництва.