Прес-центр24 квітня 2018, 09:04

Весняно-польові роботи на Луганщині

В умовах пізньої весни для аграріїв Луганщини у 2018 році однією з особливостей, з якою потрібно рахуватися при проведенні робіт в полі, є швидке наростання температур. Це означає, що сівбу сільськогосподарських культур потрібно буде провести в стислі строки, щоб не втратити вологу. Гарні запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту, які коливаються по районам Луганської області від 140 до 160 мм, дозволяють отримати дружні сходи і сприятливий розвиток усіх сільгоспкультур та надають оптимізму в отриманні доброго врожаю.

Станом на 23.04.2018 вже підживлено 254 тис. га озимини (93%), стан посівів добрий. Ранніх ярих зернових культур – ячменю, вівса, гороху, посіяно 32 тис. га (63%). Згідно проведеного моніторингу із-за пізньої весни недосів ранніх може скласти близько 8 тис. га. З метою збереження зернової групи ці площі буде компенсовано посівами кукурудзи, проса, гречки.

Паралельно з підживленням озимини, сівбою ранніх проводиться боронування і культивація грунту під посів наступних культур.

На черзі великі обсяги сівби пізніх зернових та технічних культур (близько 440 тыс.га). Температура грунту в посівному шарі 10-12 градусів, що дозволяє приступити до сівби цих культур.