Прес-центр8 червня 2017, 13:06

Володимир Гройсман відкрив Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2017»

7 червня у Києві розпочала роботу наймасштабніша в Україні та Східній Європі XXIХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2017». В офіційному відкритті взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко та Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

 

 

«Наше завдання полягає в єдиному – ми маємо забезпечити країну економічним зростанням, створювати національний продукт, збільшувати бюджети та інвестувати в якість життя людей», - зазначив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр підкреслив, що сьогодні пріоритет полягає в тому, щоб кожне аграрне підприємство здійснювало переробку та створювало конкурентний продукт.

Окрім того, очільник Уряду наголосив на важливості розвитку агропромислового комплексу не тільки у сфері забезпечення продовольчої безпеки, а й у комплексі питань розвитку держави, залучення інвестицій, створення нових робочих місць та розвитку сільських територій.

У свою чергу, Максим Мартинюк висловив впевненість, що з року в рік українські аграрії все більше впроваджуватимуть новітні технології у сільському господарстві

«Сьогодні, у еру вертикальних теплиць та комп’ютерних технологій вирощування, українські аграрії мають йти пліч-о-пліч з технічним прогресом, брати все новітнє на своє озброєння та збільшувати виробництво продукції з доданою вартістю», - зазначив Перший заступник Міністра у вітальному слові до учасників заходу.

У рамках «АГРО-2017» свій інвестиційний і виробничий потенціал представляють всі області країни та найбільші українські та міжнародні виробники.

Також відбудуться спеціалізовані виставки:

ЕкспоАгроТех, Еквісвіт, Рослинництво і агрохімія, Animal’Ex, Агротранспорт і логістика, Agro Build-Expo, Hi-Tech Agro, Біопаливо, Organic, FishExpo та інші, з яких вперше пройде спеціалізована виставка «ECO HOUSE» та «Сучасний Фермер».

Буде представлений новий зернозбиральний комбайн Skif 280 Superior від Херсонського машинобудівного заводу.

9 червня відбудеться другий щорічний форум, присвячений високим технологіям для агросектору – AgTech Forum 2017, організований Асоціацією AgTech Ukraine при підтримці Мінагрополітики.