Прес-центр7 лютого 2018, 17:02

Впровадження аграрних розписок на території Луганської області

Що таке аграрна розписка, її відмінності та переваги серед інших фінансових інструментів. Ці питання були обговорені під час семінару, проведеного Департаментом агропромислового розвитку за ініціативи міжнародного проекту Програм з розвитку фінансування агросектору IFC, Група Світового банку.

         Перед учасниками семінару були представлені основні результати впровадження аграрних розписок у восьми пілотних областях, заходи заплановані у Луганській області та очікувані результати впровадження розписок.

Аграрна розписка – це простий, швидкий та зрозумілий інструмент, який допоможе отримати доступ до фінансових та матеріально технічних ресурсів під заставу майбутньої сільськогосподарської продукції – зазначив керівник Проекту IFC «Аграрні розписки в Україні» Кирило Мухомедзянов.

В ході панельної дискусії детально оговорені інструменти впровадження розписок та заплановано подальшу діяльність на території області. Так, наприкінці лютого планується проведення тренінгів для агровиробників у Новоайдарському, Сватівському, Старобільському районах та місті Сєвєродонецьку.